ماده147ـ ابطال ثبت علامت مطابق مواد 41 و 43 قانون در دادگاه صالح مقرر در ماده 59 قانون و با تقدیم دادخواست به عمل میآید.
دادخواست ابطال باید دارای ضمائم زیر باشد:
1ـ اصل یا رونوشت مصدق کلیه اسناد و مدارک مثبت ادعای ابطال؛
2ـ رسید مربوط به پرداخت ودیعه تسلیم دادخواست ابطال به دادگاه، به شرح مذکور در جدول هزینهها؛
3ـ وکالتنامه، در صورتی که دادخواست توسط وکیل تسلیم شود.
تبصره ـ ابطال بخشی از علامت یا ابطال ثبت علامت نسبت به بعضی از کالاها و یا خدمات ثبت شده نیز مطابق مقررات همین فصل به عمل میآید.
ماده148 ـ هرگاه دادگاه در مورد ابطال علامت ثبت شده رأی نهایی صادر نماید مراتب را به مرجع ثبت ابلاغ میکند و مرجع مذکور موظف است مطابق حکم دادگاه، بخشی از علامت یا ثبت علامت را بهطور کامل یا فقط نسبت به بعضی از کالاها و یا خدمات مورد حکم در دفتر مربوط ابطال و مراتب را در روزنامه رسمی آگهی نماید.
ماده149 ـ آگهی مربوط به ابطال براساس مفاد رأی دادگاه با درج موارد زیر منتشر خواهد شد:
1ـ ذکر علامت و شماره و تاریخ ثبت آن؛
2ـ اشاره به ابطال بخشی از علامت یا اینکه علامت بهطور کامل یا در ارتباط با بعضی از کالاها و یا خدمات ابطال شده است؛
3ـ اعلام عدم اعتبار گواهینامهای که به موجب رأی نهایی دادگاه باطل شده است.
تبصره ـ هزینه آگهی مزبور به عهده محکومله میباشد. وی میتواند هزینه مذکور را در جزء خسارت از محکومعلیه مطالبه نماید.
فصل هشتم ـ ثبت بینالمللی علامت براساس موافقتنامه و پروتکل مادرید
ماده 150 ـ ثبت بین المللی علامت مستلزم تسلیم اظهار نامه به مرجع ثبت است.
ماده151ـ اتباع ایرانی یا اشخاصی که در ایران اقامت داشته و یا دارای یک مقر واقعی و موثر صنعتی و تجاری باشند، میتوانند حسب مورد به استناد اظهارنامه یا علامت ثبت شده در مرجع ثبت، تقاضای ثبت بینالمللی نمایید.
ماده152 ـ اظهارنامه ثبت بینالمللی علامت در فرم رسمی و حسب مورد به زبانهای تعیین شده، در سه نسخه تهیه و تسلیم مرجع ثبت خواهد شد.
تبصره ـ اظهارنامه ثبت بین المللی توسط مرجع ثبت و متقاضی امضاء میشود.
ماده153 ـ اظهارنامه ثبت بینالمللی وقتی پذیرفته میشود که مدارک زیر به آن ضمیمه شده باشد:
1ـ مدارک مثبت هویت متقاضی؛
2ـ اظهارنامه یا گواهی نامه ثبت علامت در ایران؛
3ـ وکالت نامه، چنانچه تقاضا توسط وکیل به عمل آمده باشد،
4ـ رسید مربوط به پرداخت هزینه بررسی اولیه.
ماده154 ـ مرجع ثبت مکلف است مشخصات اظهارنامه ثبت بینالمللی را با مشخصات علامت یا اظهارنامه ثبت شده در ایران مطابقت نماید.
در صورت احراز مطابقت مشخصات و پس از پرداخت هزینههای مقرر طبق موافقتنامه و پروتکل مادرید توسط متقاضی، مرجع ثبت اظهارنامه ثبت بینالمللی را در دفتر ثبت اظهارنامه وارد و برروی هریک از نسخ اظهارنامه تاریخ دریافت و شماره آن را قید نموده و با امضاء آن، نسخه اول اظهارنامه را که حاوی اعلامیه مذکور در آییننامه مشترک میباشد به متقاضی جهت ارسال به دفتر بینالمللی تسلیم مینماید. اظهارنامه مذکور باید حداکثر ظرف 15 روز از تاریخ ثبت در دفتر ثبت اظهارنامه به دفتر بینالمللی فرستاده شود. نسخه دوم اظهارنامه که دارای همان مشخصات نسخه اول است، به عنوان سابقه در مرجع ثبت بایگانی میشود. نسخه سوم به عنوان رسید به متقاضی مسترد میگردد.
در صورت عدم مطابقت مشخصات، متقاضی باید آن را اصلاح نماید. در غیر این صورت اظهارنامه بینالمللی پذیرفته نخواهد شد.
ماده155 ـ هرگاه اظهارنامه اصلی، ثبت ناشی از آن یا ثبت اصلی حسب مورد ظرف 5 سال از تاریخ ثبت بینالمللی اعتبار خود را در ایران از دست دهد، مرجع ثبت مراتب را طی اطلاعیهای به دفتر بینالمللی اعلام کرده و در آن کالاها و خدماتی که مشمول تصمیم لغو قرار گرفتهاند ذکر و از دفتر بینالمللی درخواست خواهد کرد که ثبت بینالمللی را در حدود لازم باطل نماید.
هرگاه اقدام قانونی مربوط به لغو اعتبار مذکور در فوق پس از انقضای 5 سال همچنان در جریان باشد و منتهی به یک تصمیم قطعی نگردد، مرجع ثبت باید مراتب را به دفتر بینالمللی اطلاع دهد. در صورت اتخاذ تصمیم قطعی، مرجع ثبت باید مراتب را ضمن ذکر کالاها یا خدماتی که مشمول تصمیم مربوط قرار گرفتهاند، به دفتر بینالمللی اطلاع داده و از آن درخواست کند که ثبت بینالمللی را در حدود لازم باطل نماید.
ماده 156 ـ چنانچه براساس اطلاعیه واصله از دفتر بین المللی، ایران به عنوان یکی از کشورهای تعیین شده در اظهارنامه ثبت بینالمللی باشد، مرجع ثبت ضمن رعایت تشریفات مقرر در موافقتنامه و پروتکل مادرید، اظهارنامه مذکور را طبق قانون و این آییننامه از لحاظ ماهوی مورد بررسی قرار میدهد. بررسی تغییرات بعدی علامت پذیرفته شده نیز مشمول همین ترتیبات است.
ماده 157 ـ مرجع ثبت پس از انتشار آگهی اظهارنامه ثبت بینالمللی در روزنامه رسمی و انقضای مهلت 30 روز، در صورت نبودن معترض مکلف به پذیرش علامت است و در این صورت شماره و تاریخ ثبت اظهارنامه در دفتر بینالمللی، در حکم شماره و تاریخ ثبت علامت در ایران خواهد بود.
ماده158 ـ متقاضی ثبت بینالمللی علامت، در صورت رد پذیرش اظهارنامه یا اعتراض به تقاضای ثبت، میتواند اعتراض خود را در چارچوب مواد 121، 124 و 125 این آییننامه تسلیم کمیسیون موضوع ماده 170 این آئیننامه نماید.
ماده159 ـ هرگاه متقاضی ثبت بینالمللی علامت، در ایران اقامت نداشته باشد، جهت تسلیم اعتراض یا هرگونه پاسخ یا اطلاعیهای باید وکیلی که در ایران اقامت دارد را به مرجع ثبت معرفی نماید.
ماده160 ـ هرگاه مالک علامت ثبت شده در ایران متعاقباً ثبت بینالمللی همان علامت که در ایران نیز مشمول حمایت است را کسب کند، ثبت بینالمللی آن علامت بنابه درخواست و اعراض متقاضی از مالکیت علامت ثبت شده در ایران، جایگزین ثبت در ایران میگردد، مشروط بر اینکه تمامی کالاها و خدمات موضوع علامت ثبت شده در ایران در فهرست کالاها و خدمات مشمول ثبت بین المللی نیز باشد.
جایگزینی ثبت بینالمللی، به حقوق مکتسبهی علامت ثبت شدهی قبلی هیچ لطمهای وارد نخواهد کرد.
در صورت درخواست مالک، مراتب جایگزینی یادشده، توسط مرجع ثبت در دفتر ثبت وارد و در روزنامه رسمی آگهی می شود.